fairview House

Cincinnati, Ohio  -  2006

The Fairview house is an addition and renovation of an existing bungalow in Fairview Heights, near the University of Cincinnati campus. The prominent feature of the site is a spectacular view of the entire Ohio River valley from East to West. To capitalize on this condition, a new 2 storey addition was added to the rear of the existing house. The addition maximizes allowable height and area by building above the overhang line of the existing structure. The new construction is clad in shingled, copper panels that will be allowed to patina naturally. New window openings are also framed and clad in copper. The South façade will have an external sun and privacy screen composed of sliding, perforated copper panels. The enclosed spaces on the first floor are detailed like free-standing furniture: The kitchen area is lined in stainless steel and custom cast concrete work surfaces, while the bathroom is lined with limestone and clad with birdseye maple plywood.